Wednesday, November 27, 2013

Υ.Π.Α.: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ; ΠΟΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Αποκαλυπτική η συνάντηση του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια,
για την σοβαρότητα με την οποία διαχειρίζονται οι υποθέσεις του Νόμου.

Ήταν αποκαλυπτική η συνάντηση του Σαββάτου στην Αλεξάνδρεια μεταξύ του Νομάρχη των βουλευτών του Νομού και του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορlας (Υ.Π.Α.) για την επιδιωκόμενη αναβάθμιση του μικρού στρατιωτικού αεροδρομίου (και) σε πολιτικό ή σε εμπορευματικό σταθμό.


Αποκάλυψε αυτό, για το οποίο, απόταν έγινε "σημαία", τόσο του Νομάρχη όσο και του βουλευτή η "Η" επιφυλασσόταν, έχοντας την λογική, ότι δεν είναι δυνατόν όταν αναβαθμίζεται με 200 και πλεον δισεκατομμύρια το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στην Θεσ/νικη, για να εξυπηρετήσει σε συνδυασμό με την Εγνατία Οδό και τις καθέτους της, όλη την Βόρεια Ελλάδα, να υπάρχουν περιθώρια για την δημιουργία κι ενός ακόμη αεροδρομίου σχεδόν σε απόσταση αναπνοής.

Ο κ. Σ.λοιπόν ενώπιον του Νομάρχη, των βουλευτών και των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ δήλωσε, το Σάββατο, ανενημέρωτος κατ' αρχήν επί του θέματος, έκανε γνωστό ότι στα σχέδια της ΥΠΑ δεν περιλαμβάνεται έργο αναβάθμισης του στρατιωτικού αεροδρομίου Αλεξάνδρειας, τέτοιες προτάσεις έχουν γίνει και από άλλους νομούς της Μακεδονίας και εν τέλει άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι με την αναβάθμιση του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εν εξελίξει, αυτά τα αιτήματα αντιμετωπίζονται ως αιτήματα πολυτελείας.

Tuesday, November 19, 2013

ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ

Πως Θα γίνει η απογραφή. Τι περιλαμβάνει το απογραφικό δελτίο. Τι είπαν στο Ράδιο Αιχμή ο Προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Απογραφής του Δ. Βέροιας.

Μόνο 10-15' λεπτά υπολογίζεται ο χρόνος Που Θα απαιτηθεί για ν' απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο της απογραφής, την Κυριακή 18 Μαρτίου όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Ράδιο ο προϊστάμενος της Στατιστικής Υπηρεσίας.


Μερικά από τα στοιχεία του ερωτηματολογίου είναι το ονοματεπώνυμο. το φύλλο. η ημερομηνία γέννησης, τόπος μόνιμης κατοικίας, επίπεδο εκπαίδευσης, εργασία αλλά και στοιχεία νοικοκυριού και κατοικίας (ηλεκτρ. συσκευές, αριθμός δωματίων. εμβαδόν κατοικίας κ.α.). Στο ερωτηματολόγιο. το οποίο έχει εγκρίνει η επιτροπή, δεν Θα περιλαμβάνονται ερωτήσεις που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως το θρήσκευμα, οι οικονομικές απολαβές, αρρώστιες κ.α.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ

Monday, November 11, 2013

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΒΕΡΟΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΔΟΒΡΑ

Έγινε χθες μια πρώτη ενημέρωση φορέων από τον Δήμο Βέροιας και την ΑΝΗΜΑ

Την πρώτη ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση με αντικείμενο το Σχέδιο Ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Ανατολικού Βερμίου διοργάνωσαν χθες στις 7.3Ο μμ. ο Δήμος Βέροιας και η Αναπτυξιακή Ημαθίας (ΑΝΗΜΑ) στην οποία κλήθηκαν και πηραν μέρος το Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων.
"Η Βέροια βρίσκεται στο σημείο μηδέν" τόνισε 0 Δήμαρχος Κάνοντας την εισαγωγή στην διαδικασία και πρόσθεσε ότι αυτό που τονίζουμε στις καθημερινές μας συζητήσεις για την άσχημη οικονομική πορεία της πόλης δεν λύνεται με κουβέντες, αλλά χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο.

Αυτό το σχέδιο έχει ήδη συνταχθεί, είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης Ανατολικού Βερμίου το οποίο προβλέπει δημόσια δαπάνη 4-4,5 δις και συνολική δαπάνη επένδυσης 6 δις μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή. Αφορά τους 3 Δήμους Βέροιας, Δοβρά, Νάουσας και Θα χρηματοδοτήσει ιδιωτικές πρωτοβουλίες με στόχο την διατήρηση του πληθυσμού στον ορεινό όγκο, ενώ θα χρηματοδοτηθούν και ορισμένα δημόσια έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών δράσεων.
Το πρόγραμμα Θα έχει εφαρμογή στα Δημοτικά Διαμερίσματα Σελίου, Κουμαριάς, Καστανιάς, Γεωργιανών, Τριποτάμου, Ράχης, Ασωμάτων του Δήμου Βέροιας, στα Δ.Δ. Φυτιάς, Κωστοχωρίου του Δήμου Δοβρά και σ' ολο τον Δήμο Νάουσας εκτός του αστικού κέντρου.
"Την ανάπτυξη του ορεινού όγκου την κρατούμε στα χέρια μας" με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Βέροιας έκλεισε την εισήγησή του για ν' ακολουθήσει ενημέρωση με παρουσίαση του γενικού πλάνου του Προγράμματος από τα στελέχη της ΑΝΗΜΑ και ερωτήσεις από τους παρισταμένους.

Από την πλευρά του ο παριστάμενος Νομάρχης είπε ότι τα δυο χρόνια που έχουν ήδη παρέλθει έγινε ένας πλήρως αναπτυξιακός σχεδιασμός και τώρα πρέπει να γίνει η ενημέρωση προς κάθε πλευρά για να μην χαθεί άλλος χρόνος και χρήμα.

Έτσι στην χθεσινή διαδικασία ορίσθηκαν ημερομηνίες για επιμέρους ενημερώσεις. Συγκεκριμένα Την Πέμπτη 3/5 στις 8.ΟΟμ.μ. Θα γίνει ενημέρωση του Τ.Σ. στον Τριπόταμο, Την Παρασκευή 4/5 την ίδια ώρα στους Γεωργιανούς, την Τρίτη 8/5 στην Ράχη και για το Τ.Σ. Καστανιάς, την Πεμπτη10/5 στο Οικονομικό Επιμελητήριο και την Τρίτη 15/5 στα Ασώματα. Δεν ορίσθηκαν ημερομηνίες για Κουμαριά και Σέλι γιατί απουσίαζαν οι εκπρόσωποι αυτών των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Sunday, November 3, 2013

ΑΚΟΜΗ... ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Δεν ανταποκρίθηκαν στην ευθύνη της λειτουργίας τους ορισμένοι απογραφείς.
Πολλά τα παράπονα του Δήμου Βέροιας.

Δεν λειτούργησέ ικανοποιητικά ο μηχανισμός της απογραφής, τουλάχιστον στο δήμο της Βέροιας, όπου εμφανή ήταν χθες τα σημάδια του κακού προχθεσινού αποτελέσματος. Στον δήμο και στα γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, απογραφείς πυρετωδώς απέγραφαν πολίτες, από τα σπίτια τών οποίων ποτέ δεν πέρασε απογραφέας.

Ουρές πολιτών σχηματίστηκαν χθες και το ίδιο αναμένεται και σήμερα μετά μάλιστα και τις φήμες ότι "αλμυρό" πρόστιμο αναμένει τους μη απογραφέντες, πράγμα που δεν ευσταθεί βέβαιά. Υπήρξαν και περιπτώσεις πολιτών που απουσίαζαν όταν τους επισκέφθηκε το συνεργείο της απογραφής, στνι συντριπτική πλειοψηφία του όμως, οι πολίτες κλείστηκαν όλη την Κυριακή στα σπίτια τους περιμένοντας το συνεργείο που δεν ήλθε.