Monday, November 11, 2013

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΒΕΡΟΙΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΔΟΒΡΑ

Έγινε χθες μια πρώτη ενημέρωση φορέων από τον Δήμο Βέροιας και την ΑΝΗΜΑ

Την πρώτη ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση με αντικείμενο το Σχέδιο Ανάπτυξης του ορεινού όγκου του Ανατολικού Βερμίου διοργάνωσαν χθες στις 7.3Ο μμ. ο Δήμος Βέροιας και η Αναπτυξιακή Ημαθίας (ΑΝΗΜΑ) στην οποία κλήθηκαν και πηραν μέρος το Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων.
"Η Βέροια βρίσκεται στο σημείο μηδέν" τόνισε 0 Δήμαρχος Κάνοντας την εισαγωγή στην διαδικασία και πρόσθεσε ότι αυτό που τονίζουμε στις καθημερινές μας συζητήσεις για την άσχημη οικονομική πορεία της πόλης δεν λύνεται με κουβέντες, αλλά χρειάζεται ένα οργανωμένο σχέδιο.

Αυτό το σχέδιο έχει ήδη συνταχθεί, είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης Ανατολικού Βερμίου το οποίο προβλέπει δημόσια δαπάνη 4-4,5 δις και συνολική δαπάνη επένδυσης 6 δις μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή. Αφορά τους 3 Δήμους Βέροιας, Δοβρά, Νάουσας και Θα χρηματοδοτήσει ιδιωτικές πρωτοβουλίες με στόχο την διατήρηση του πληθυσμού στον ορεινό όγκο, ενώ θα χρηματοδοτηθούν και ορισμένα δημόσια έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών δράσεων.
Το πρόγραμμα Θα έχει εφαρμογή στα Δημοτικά Διαμερίσματα Σελίου, Κουμαριάς, Καστανιάς, Γεωργιανών, Τριποτάμου, Ράχης, Ασωμάτων του Δήμου Βέροιας, στα Δ.Δ. Φυτιάς, Κωστοχωρίου του Δήμου Δοβρά και σ' ολο τον Δήμο Νάουσας εκτός του αστικού κέντρου.
"Την ανάπτυξη του ορεινού όγκου την κρατούμε στα χέρια μας" με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Βέροιας έκλεισε την εισήγησή του για ν' ακολουθήσει ενημέρωση με παρουσίαση του γενικού πλάνου του Προγράμματος από τα στελέχη της ΑΝΗΜΑ και ερωτήσεις από τους παρισταμένους.

Από την πλευρά του ο παριστάμενος Νομάρχης είπε ότι τα δυο χρόνια που έχουν ήδη παρέλθει έγινε ένας πλήρως αναπτυξιακός σχεδιασμός και τώρα πρέπει να γίνει η ενημέρωση προς κάθε πλευρά για να μην χαθεί άλλος χρόνος και χρήμα.

Έτσι στην χθεσινή διαδικασία ορίσθηκαν ημερομηνίες για επιμέρους ενημερώσεις. Συγκεκριμένα Την Πέμπτη 3/5 στις 8.ΟΟμ.μ. Θα γίνει ενημέρωση του Τ.Σ. στον Τριπόταμο, Την Παρασκευή 4/5 την ίδια ώρα στους Γεωργιανούς, την Τρίτη 8/5 στην Ράχη και για το Τ.Σ. Καστανιάς, την Πεμπτη10/5 στο Οικονομικό Επιμελητήριο και την Τρίτη 15/5 στα Ασώματα. Δεν ορίσθηκαν ημερομηνίες για Κουμαριά και Σέλι γιατί απουσίαζαν οι εκπρόσωποι αυτών των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

No comments:

Post a Comment