Saturday, December 21, 2013

ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Kαθησυχαστικός ο υπουργός Εθν. Αμύνης  αλλά τα γεγονότα τρέχουν ραγδαία
Κρούσματα λευχαιμίας και στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εθν. Αμύνης έσπευσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για το "σύνδρομο των Βαλκανίων" και τις επιπτώσεις του στην υγεία των ελλήνων στρατιωτικών που υπηρέτησαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο την ίδια στιγμή η σύγχυση εντείνεται καθώς στρατιωτικοί και φοιτητές σπεύδουν να υποβληθούν σε εξετάσεις. Εντείνονται και στη χώρα μας οι φόβοι για το "σύνδρομο των Βαλκανίων", με την επιβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ και ύστερα από παλινωδίες, ότι διεγνώσθη λευχαιμία σε έλληνα υπαξιωματικό που υπηρέτησε στη Βοσνία την περίοδο '97 -98, και πλέον ερευνάται αν συνδέεται με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τις νατοίκές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία. Τον Αύγουστο του 2000. μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. ο υπαξιωματικός εισήχθη εσπευσμένα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με συμπτώματα καλπάζουσας λευχαιμίας.Ο λοχίας νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο και ακολούθως έλαβε εξιτήριο για το σπίτι του, όπου παραμένει μέχρι σήμερα με αναρρωτική άδεια.


Όλο αυτό το διάστημα ουδείς από τους γιατρούς του 424ου Στρατιωτικού Νοσοκομείου σκέφτηκε ότι πρέπει να ενημερώσει για το περιστατικό τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ ή ακόμη και το ΓΕΕΘΑ, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι επιτελείς να μην γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το κρούσμα λευχαιμίας! Ακόμη και το πρωί της Πέμπτης, σε συνεδρίαση υπό τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχο, ο διευθυντής υγειονομικού, υποστράτηγος Ανυφαντάκης, δεν ανέφερε τίποτα.

Όταν μάλιστα, μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος λευχαιμίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον διευθυντή υγειονομικού, ο υποστράτηγος Ανυφαντάκης δήλωσε ότι δεν ανέφερε τίποτα, επειδή δεν ρωτήθηκε σχετικά! Νέα ανησυχία, όμως, προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, σύμφωνα με το οποίο ακόμη ένας στρατιώτης (πενταετούς υποχρέωσης) που υπηρετούσε στο Κοσσυφοπέδιο, νοσηλεύτηκε με λευχαιμία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, περίπου ένα μήνα πριν και τώρα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Το περιστατικό πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

No comments:

Post a Comment