Thursday, December 5, 2013

ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

Το καταγγέλλει και αναζητά χορηγούς
για να μην μείνει το έργο στα συρτάρια.

Το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων του ανέθεσε το 1996 την συγκέντρωση, αξιοποίηση, συγγραφή και επιμέλεια της έκδοσης ενός τόμου μετά των παραρτημάτων του που θα τεκμηρίωνε την Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.

Απεδέχθη την πρόταση, προχώρησε και το έργο ολοκληρώθηκε. Όταν όμως ήταν έτοιμος να το παραδώσει το Προεδρείο της Βουλής αρνήθηκε να το παραλάβει.
Τώρα ο εξ Ημαθίας καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Γάλλους, αποφάσισε να μην αφήσει στα συρτάρια το έργο του αλλά να το εκδώσει με την βοήθεια χορηγών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ακόμη και συνδρομητών με την μέθοδο της προεγγραφής.

Ιδού πως περιγράφει ο ίδιος την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης στην επιστολή που μας έστειλε:
Η λέξη "Γενοκτονία" στις μέρες μας συνειρμικά επικεντρώνει τη σκέψη μας στα δυο τραγικά γεγονότα του αιώνα μας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεότουρκους και τη Γενοκτονία των Εβραίων και των σλαβικών λαών το 1940-44 από τους Γερμανούς.

Στον αιώνα μας διαπράχθηκαν εγκλήματα Γενοκτονίας εις βάρος και άλλων λαών που συνειδητά η Νέα Τάξη πραγμάτων προσπάθησε και προσπαθεί να υποβαθμίσει. Ένας από αυτούς τους λαούς, που έχει υποστεί όλες τις μορφές και τις μεθόδους Γενοκτονίας και συγκεκριμένα από το ίδιο στρατοκρατικό καθεστώς που είναι υπεύθυνο για το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού.

No comments:

Post a Comment